Вести

СЕЗОНСКИ ГРИП - ВАКЦИНАЦИЈА

СЕЗОНСКИ ГРИП - ВАКЦИНАЦИЈА

У ПОНЕДЕЉАК 2.10.2023. године У ДОМУ ЗДРАВЉА КНИЋ ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

 

Вакцинација против сезонског грипа препоручује се особама са хроничним болестима срца, плућа или бубрега, дијабетичарима, особама старијим од 65 година, деци, особама из јавних служби (просветни и здравствени радници, полиција и војска...).

Вакцинацију треба започети у периоду јесени, у октобру и новембру, да би у времену настанка епидемије наш организам био спреман за одбрану. Важно је напоменути да је за стварање заштите организма од грипа потребно око 3 недеље и да сваке године овај вирус нападне до 15% светске популације. Вирус грипа се врло лако и брзо преноси са особе на особу, у јесењем и зимском периоду када се више борави у затвореном простору. Правовремено вакцинисање спречава епидемију грипа и додатне здравствене компликације. Посебно угрожене групе за обољевање су људи који у свом послу долазе у контакт са већим бројем људи, старија популација, хронични болесници као и деца предшколског и школског узраста.

Наши партнери

Image

Дом здравља Кнић

Дом здравља обавља здравствену делатност на примарном нивоу која обухвата заштиту и унапређење здравља, спречавање и рано откривање болети, лечење, рехабилитацију болесних и повређених, превентивну здравствену заштиту.
Д. Михаиловић бр.5

Д. Михаиловић бр.5

Кнић, Србија
Телефон

Телефон

+381 34 510 124
е-Пошта

е-Пошта

dzknic@gmail.com
Радно Време

Радно Време

00-24ч